2 Hari 1 Malam..

Salam semua..kali ni nak cita pasai member aq nie...depa semua tringin betoi nak mai penang dan nak pi pesta...biasalah tu, kat pesta tu pub ramai org luaq.. depa semua sampai penang dlm pukui 2...masa tu ari jumaat..ni cita minggu lepas taw..hehe...aq amik depa trus pi check in kat motel...budjet kot...selesai semua, aq bawak depa semua pi pekena mee sotong paling sedap kat penang..mana lagi kalau bukan kat pdg kota lama..aq plan lepas makan bleh amik angin kat pdg kota lama, tiba2 hujan la plak..lebat taw..cancel la plan...trus kami semua pi tapak pesta..hehehe...pnyalah ramai org..x bleh nak habaq..masuk ja, rambang mata depa semua termasuklah aq...ingat x mau beli barang,tp bila depa dok hasut..tu dia,kopak duit aq rm 50..huhuuhuh...

tak habis kat situ ja, kami  trus jalan sampai la kat funfair...dlm pesta nie yg bestnya, depa sediakan funfair tapi harga mahai nak mampuih....1 token rm2!!!! atoiii..pokai...aq sempat gak main TOP GUN...mmg aq minat gila benda nie..walaupun gila tapi best...naik seram sejuk aq dibuatnya...tp member2 aq nie nak trus main benda lain pulak..aq dah surrender..kecut kot...aq main ada la 2-3 game...habis kat sana, aq bawak depa pi jalan2 kat night market plak..bukan main happy depa bila dapat sampai kat sana..hehehe..

lepas tu, aq trus hantaq depa semua balik motel..esok nak pi bukit bendera plak..keesokan hari, aq jmput depa semua trus pi bkt bendera,,eah aq terpegun betoi la..aq dah lama x mai cni, last aq mai pun time depa dok tgh repair ketaapi tu...klu dulu nak naik ke puncak amik masa 20minit, la nie cuma 7-8 minit ja..laju x? hehehe...lepas dah puas jalan kat atas puncak,makan n amik gambaq semua, aq bawak depa semua turun n hantaq depa sampai jetty....so selesai sudah perjalanan aq n kawan2 aq...so far, depa semua happy sgt,...aq lagi happy....k lah, kat bawah nie ada gambaq ckit..hangpa tgk la ya..adios amigos..





















3 comments:

Member2 ku yg gila...

hehehehehe....tgk ja video nie terus wat aq gelak besaq....hahahahaha....mana taknya...video nie klu hangpa tgk pun mesti ketawa pnya...x mau cita banyak just tonton ja video nie...tmpat lain x da,cuma blog nie ja ada..hehehehe...adios....



video
video

0 comments:

Dinner ngn family....

salam semua...2 hari lepas aq pi sambut besday achik(bukan nama sebenar) hehehehe....besday dia bulan lepas but masing2 cbuk atau lebih tepat lagi saja2 buar cibuk...hahahahahha......mlm tu plan nak pi makan kat pizza hut, but mumy x makan pizza, so next suggestion KFC la......tapi sebelum tu aq pi beli kek,...memandangkan aq n achik ja hanry kek, so aq beli kek sederhana saja.....sampai kat KFC tu, kami order combo B...waaahhhh...gila banyak...ingat x habis, last2 habis jugak...hehehehe....

makan punya makan, perut dah knyang..ingat nak pi pesta,tapi lupa plak yg kami semua kena keja da esok pagi...alahai/....so balik rumah n trus doommmmm(pintu bilik daaaa) hehehehhee..so the end of the story hargai lah apa yg ada disekeliling hangpa semua coz aq dpt pngajaran yg banyak masa pi makan KFC nie......ok lah adios amigos.....



                                              The besday boys...achik....yepeeeee....
    Dari kiri: kak long, mummy, achik n along......good family...hope samapi ke tua kami mcm nie...amin....
                                   Aksi aq yg nak baham kek achik...huhuhuhuuh....lapaq kot.....
                                         gambaq makanan..nie baru suku ja taw....
                                    Aq sedang menunjukkan aksi kelaparan aq..hahahahahha
                                     Sesi suapkan besday boy.....dah besar budak nie...huhuhuuuu
                                    kak long n mummy tgh smile...candid picture nie...
                                       no komen.....pasai tiba2 tgn pi amik gambaq nie...huuhuuh
                                                           aq n along

0 comments:

Gerhana bulan dari umah aq

salam semua....lama x update blog nie...la ni aq nak cita ckit pasal gerhana bulan...walaupun dah lepas tapi aq nak cita jugak...hehehehe...ingat selepas aq amik picture time tu,trus nak mai update..tapi bantal tgh pangil aq da...aq x tahan godaan bantal..huhuhuhuu...so ari nie aq nak update ap yg berlaku this week n last week...hehehehe...ok lah. picture nie aq amik time kat umah..umah aq tingkat 14, so mmg jelas la nampak bangunan2 n laut...hehehe....time aq amik picture nie aq rasa syukur sangat coz dpt tgk suasana yg cantik mlm tu, walaupun aq kat dlm umah....betapa besarnya ciptaan tuhan......aq terpegun sekejap....so skng aq dah menghargai benda yg selama nie aq x penah hargai dan x amik tau langsung contohnya "gerhana bulan" nie...bak kata org lama2"x kenal maka x cinta"...adios.....


0 comments:

Kejadian yg buat aq, hangpa semua pikiaq sejenak



salam hangat semua...kali nie banyak betoi aq nak post..pasal isu semasa n hal aq sendiri kot..hehehehe...
ok2 serius nie...semalam aq terbaca paper yg mumy beli(aq mmg jenis jarang baca paper)....so semalam aq tergerak hati nak baca paper..entah pasai apa ntah, aq tertarik nak baca pasai kematian adik yuen yuen(harap aq eja dgn betoi la nama dia nie)..baca pnya baca, YA ALLAH, aq mmg sedih sangat2...sampai mcm tu kejam dan x berperikemanusiaan langsung pnduduk kat negara China ni!!!!!!!!! apa dah jadi dgn negara yg populasi penduduk depa hanpir kesemua umat ISLAM!! kematian adik yuen menjelaskan semua perkara kat kita......

aq dok termenug sat, klu apa yg berlaku kat negara China tu berlaku kat negara kita...masyallah....jauhlah dari perkara mcm tu...aq taw, rakyat negara q nie x mcm depa kat sana...aq yakin sikap org kita semau baguih2 x kiralah apa bangsa pun..semua bersatu...amin.....so aq saja badi video nie kat hangpa2 semua...cuba cari kesedaran dlm diri kita semua....ok lah, pnat tgn dok tulis nie, so jumpa di next episode ya...adios amigos!!!!!

2 comments:

Masjid Terindah yg pernah aq lawat...Terbaik!!!!!

salam semua...macam yg aq janjikan dlm blog yg lepas, aq nak cita pasal story pergi ke masjid yg paling aq suka kat kedah...klu korang nak taw, aq sanggup patah balik pasai masjid nie...semata2 nak solat asar ja taw...hehehehe...bukan nak kata aq alim ka atau x, but binaan dia mmg menarik sampai aq tertarik nak solat kat sana...klu sapa2 pi pun, korg akan rasa mcm tu jugak la...

Firstly ingat dari kenduri kawin member aq ari tu, nak trus balik penang, x mau singgah mana2 dah..penat kot, but ternampak masjid nie, hilang penat aq ckit..so kami pun U-Turn balik pi kat masjid tu..kami semua solat asar kat situ tapi semapt amik gambaq..mana bleh lepas peluang...sekali seumur hidup ja kot..jauh tu...kat penang mana ada masjid mcm nie..bleh dikatakan masjid negeri penang x setanding dgn nie...haaa??? aq anak jati penang cakap mcm tu, so mmg terbaik la masjid nie..so klu ada sapa2 yg tersinggah kat kedah,pi la masjid AL-BUKHAIRY...nama tempat dia aq x pasti, tp klu hangpa semua dah pi sana, tanyalah org dekat2 situ...depa mesti tau punyalah....ok.jumpa lagi di next blog..salam hangat semua,...adios amigos!!!!








0 comments:

Journey to Kuala Nerang

salam semua dan selamat pagi...hehehehe...hari ni aq bangun awal just nak kongsi cita ni kat korang semua..
semalam aq & the gang pergi ke kedah atas jemputan kenduri kahwin.. so kami kena la pi pasal kawan..
plan nak tolak ke kedah pkui 9 but terlambat sikit pasai ada masalah teknikal sikit..maklumlah kawan aq bawak wife dia ikut sekali...so kitaorg grak pukui 9 lbih jugak la....lama sungguh aq x naik highway..syoknya..hahahahha...gila kentang!!!!!

so jalan2 punya jalan. finally kami sampai ke kedah...n kami antara org paling awal sampai..majlis start pkl 12, tp kami sampai pkl 11.50am kot...awal kan? hehehehe..aq speed 100kmh ja...entah mcm mana bleh sampai awal coz budget sampai dlm 12 lbih..tp x pa lah, dah sampai nak wat mcm mana...sampai2 ja kami disambut oleh bapak pengantin kawan aq nie...dia jemput kami duduk..kami pi la cari tempat...tapi nasib kami malang jugak coz pakai smart2 mcm org nak pi mana ntah siap kasut lagi..sekali kat kedah hujan la...jalan jadi "lecah" la...lecey betoi la...tapi redah ja la....

dalam nak redah jalan yang "lecah" tu kawan aq achik(a.k.a. bukan nama sebenar) hehehe...tergelincir kat tempat yg licin tu...atooiiii......bikin malu ja...aq dah habaq kat dia jalan tu slow,mungkin dia lapaq sgt kot,dia laju ja..x sampai 1minit aq habaq kat dia,dia tergelonsor jatuh mcm nangka busuk la...hehehehehehe....dah la dia nak jatuh, dia tarik aq sekali..hehehehehe...mengelabah la aq...hahahaha...korg mesti bleh bayangkan apa yg terjadi time tu kan...aq mmg x dapat lupa la kenangan nie sampai bila2..

so dgn pakaian yg separuh kotor,achik boleh wat muka dek ja..fuuhh.nasib baik aq x kena teruk...dia tarik aq tapi aq x terjatuh la..aq sempat pegang pokok..achik cuma kotor kat seluar ja...hahahaha...nak marah pun ada,nak gelak pun ada..tapi cover ja...so akak pengantin mai kat kitaorg n bawak masuk dlm rumah..so kitaorg makanlah kat dlm rumah tp bukan makan nasi, makan ringan2 ja...habis melantak kat dlm kami pi melantak kat luar plak..hehehe..balun jangan x balun....selesai makan., kitaorg pun gerak balik ke penang sambil achik jadi mangsa kami dlm keta....achik kena gelak kaw2..hehehehe..sory achik.....raya minta maaf yea..oklah rasanya dah panjang lebar aq dok cita kat cni, so jumpa lagi di blog seterusnya...pas nie aq akan ciat kat hangpa dlm perjalanan balik ke penang aq pi satu masjid nie...mmg cantik sangat2..ok lah...adios amigos my frenz........


                                                   achik dan pengantin perempuan iilah....
                                                  dari kiri achik, kak long, azlee n iman.....
                                         mcm lagu memori daun pisang la plak kan...hahahahaha
                                      sempat gak amik gambaq dgn ayah pengantin...hehehehe
                                          kasut aq yg terkena selut....aiyarkkk...kena pi basuh nie...huhuhu

2 comments:

happy time.......

salam hangat semua....wah,...lama betol x create blog...maklumlah bz yg agak melampau...
hhahahahaha..gurau jerk....ok lah, nie ada story ckit nak kongsi dgn kawan2 semua....
benda nie dah berlaku lame dah,tp aq nak story gak...masa nie aq g mcd dgn kawan2 aq tok family dinner khas tok budak mcd jerk..so aq sempat lah amik picture dgn customer tetap mcd nie..very special one taw...bak kata org "iron lady".....huhuhuuu...so korang layan je picture nie....moga berjumpa di blog seterusnya dan aq janji akan update blog secepat yg mungkin..insyallah........so enjoy!!!!!!!




2 comments:

rempit lawak



hahahahaha...mmg lawak tahap babun la...

0 comments:

AnGrY BiRdS??????




apa benda angry bird ni
..ramai benar yang sembang pasal angry birds..
angry bird ni adalah game..itu lah fakta yang aku nak bagitau kat korang..hehe..

  1- permainan angry birds telah menyumbang sebanyak AS $42juta kepada syarikat pengeluarnya Rovio..

  2- Angy birds telah dimuatturun sebanya 300 juta kali dan terdapat 3 siri Angry Birds, Birds Angry Angry   Birds Seasons and the Rio.

  3- pemain angry birds menyumbang 200juta minit setiap hari

  4- pemain selalu menggunakan android dan Apple untuk bermain angry birds

  5- ramai yang bermain angry birds di dalam iPhone (32%), iPod touch (33%), iPad (15%), Android (41%) and PC (25%).

  6- angry birds juga dilaporkan membuat seseorang berasa sangat santai (23%) dan membuat suasana yang lebih baik (58). membuat pemain menjadi ketagih (54%).

  7- angry birds membuat kanak-kanak berasa terhibur dan berhenti menangis

0 comments: